Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خونریزی داخل بطنی یکی از مهمترین عوارضی است که در نوزادان نارس و کم وزن دیده می‌شود و شناسایی و درمان به موقع این عارضه، تأثیری چشمگیر در وضعیت مبتلایان خواهد داشت؛ این بیماری می‌تواند در دراز مدت به ناتوانی فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، تشنج، ناتوانی‌های رفتاری و شناختی و مرگ فرد مبتلا منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خونریزی شایعترین خونریزی داخل جمجمه در نوزادان با وزن بسیار کم است؛ در این بین باید به موقع  آن را تشخیص داد و درمان کرد، اگر بیمار در اثر تروما یا سکته‌های هموراژیک دچار خونریزی مغزی شده باشد واکنش‌های دقیق و به موقع می‌تواند در کاهش عوارض مغزی و افزایش شانس بهبودی بیمار کمک کند.

بیشتر بخوانید: ۳ علامت اصلی وقوع سکته مغزی+ زمان طلایی نجات بیمار

علت خونریزی در مغز چیست؟

محمدعلی غفاری متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: خونریزی می‌تواند در میان بافت مغز (ICH) یا بین فضا‌ یا لایه‌های محافظ مغز (ابی دورال – ساب دورال یا ساب آراکنوئید) اتفاق بیفتد، ک در این صورت به خونریزی‌های داخل مغزی اشاره دارد.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه ICH بیماری کشنده است، گفت: ICH اغلب در افرادی که بیشترین ریسک از نظر فشار خون را دارند یا کسانی که رژیم غذایی سرشار از روغن‌های ماهی مصرف می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود؛ به‌طور معمول مردان کمی بیشتر از زنان دچار ICH می‌شوند،‌ همچنین خطر ابتلا به ICH با افزایش سن، به خصوص بین ۵۵ الی ۸۰ سال شیوع پیدا می‌کند.

آمبولی‌های مغزی، از علت‌های ICH

وی ادامه داد: از علت‌های دیگر ICH می‌توان به  پارگی آنوریسم،  آمبولی‌های مغزی، ترمبوز وریدی مغزی، اختلالات انعقادی، اکلمپسی، استفاده از دارو‌های غیر مجاز،  عفونت، بیماری داسی شکل، سوء استفاده از دارو‌های مقلد سمپاتیک، تروما و  واسکولیت اشاره کرد.

غفاری درباره علائم ICH ، افزود: سطح هوشیاری و آگاهی پایین، سردرد، تهوع و استفراغ، کاهش رفلکس‌های عصبی مرکزی و تشنج از علائم شایع در ICH است؛ علائم فیزیکی بستگی به محل و اندازه خونریزی دارد، ادم مغزی (تجمع اضافی آب در فضا‌های درون سلولی و خارج سلولی مغز است) همراه با ICH باعث جابجایی بافت مغز، افزایش ICP و اختلالات نورولوژیک می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: تعیین محل‌های خونریزی مغزی با توجه به نشانه‌های بیماری به تنهایی بسیار دشوار است؛ می‌توانید منتظر تامین کننده مراقبت‌های حمایتی باشید تا مطالعات تصویربرداری تشخیصی از قبیل: CT Scan و MRI و آنژیوگرافی جهت تعیین محل خونریزی انجام شود، CT, MRI هر نوع جابجایی بافت، خونریزی و هماتوم را نشان می‌دهند، آنژیوگرافی برای نشان دادن مشکلات عروقی مفید است.

بیشتر بخوانید: ۲ درصد بیماران همزمان سکته قلبی و مغزی می‌کنند/ کمبود داروی درمان سکته‌ نداریم

 افزایش ICH؛ مصرف الکل یا استفاده غیرمجاز از دارو‌ها

غفاری بیان کرد: مصرف الکل یا استفاده غیرمجاز از دارو‌ها ممکن است باعث افزایش ICH و شمارش کامل گلبول‌های خون، PT شده و زمان نسبی ترومبوپلاستین فعال خواهد شد؛ اگر بیمار علامتی از افزایش ICP نداشته باشد و MRI, CT Scan منفی باشند بیمار ممکن است تحت LP جهت بررسی فشار و آنالیز csf قرار می‌گیرد، این امر به شناسایی تغییراتی در فشار نرمال، خونریزی یا عفونت از قبیل مننژیت کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه برای مراقبت از بیمار مبتلا به ICH مانیتورینگ ECG لازم است، گفت: جهت بررسی آریتمی‌ها مانند کاهش ضربان قلب که در ارتباط با افزایش ICP رخ می‌دهد، مانیتورینگ ECG لازم است؛ برای حفظ راه هوایی ممکن است انتوباسیون تراشه لازم باشد، برای حفظ spo۲ به بالای ۹۴ درصد اکسیژناسیون لازم است، اکسیژناسیون مداوم برای جلوگیری از آسیب‌های مغزی لازم است، اگر بیمار فشار خون بالا داشته باشد باید با احتیاط و به آرامی فشار خون کاهش داده شود.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: برای جلوگیری از سقوط ناگهانی فشار خون و هیپوتانسیون تدابیر حفاظتی جهت حفظ دمای بدن بیمار مبتلا به ICH باید صورت گیرد و دمای بدن در حد نرمال حفظ شود؛ حجم مایعات دریافتی باید نرمال باشد و از مایعات ایزوتونیک نظیر سدیم کلراید ۹/۰ درصد باشد.

بیشتر بخوانید: علائم و راهکارهای درمان سکته مغزی

غفاری بیان کرد: دارو‌های متنوعی مانند دارو‌هایی که برای انواع خونریزی‌های عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرند، برای درمان ICH استفاده می‌شوند؛ دارو‌هایی که برای کاهش تب و سردرد مورد استفاده قرار می‌گیرند، داروهای ضد تشنج‌ که برای جلوگیری یا کاهش فعالیت‌ها هستند، داروهای ضدفشار خون مثل نیتروپروساید برای کاهش فشار خون و کاهش ICP، داروهای ضداضطراب‌ مثل لورازپام،  داروهایی برای کاهش فعالیت‌های متابولیکی و کنترل سیرز مثل فنوباربیتال ،داروهایی مثل دگزامتازون که برای کاهش التهاب مغز استفاده می‌شود  در درمان ICH موثر هستند.

ICH، باعث کاهش هوشیاری سریع  می‌شود

وی تشریح کرد: ICH یک عارضه مهمی است که مشکلاتی فراوان مانند پنومونی آسپیراسیون، هرنی مغزی، DVT (ترومبوز ورید‌های عمقی)، هیدروسفالوس، درد‌های عصبی، آمبولی ریوی، اسپاسم و سیرژ برای شخص مبتلا به همراه دارد؛ غیر از عوارض فوق فاکتور‌های متعددی روی پیش آگهی بیمار مبتلا به ICH تاثیر می‌گذارند.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: اگر بیمار مبتلا به ICH دچار کاهش هوشیاری سریع و کاهش فشار پرفیوژن بافتی مغزی،  خونریزی عمیق داخل مغزی، تاخیر در تشخیص و مداخله درمانی، افزایش ICP، عفونت مقاوم به درمان و هیدروسفالوس باشد، انتظار پیش آگهی بدی را خواهید داشت.

 پارگی رگ باعث ایجاد سکته مغزی می‌شود

مصلح الدین ادیب حسامی فیزیوتراپیست در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با اشاره به اینکه عارضه سکته مغزی در اثر لخته‌شدن خون در رگ‌های مغزی رخ می‌دهد، اظهار کرد: یکی از دلایل ایجاد سکته مغزی پارگی رگ و خونریزی داخلی در آن است که اگر به موقع درمان نشود ممکن باعث بروز فلج عضلانی شود.

 وی با بیان اینکه در اثر بروز سکته‌های مغزی فرد دچار فلج عضلانی می‌شود، بیان کرد:  اگر عضلات سمت راست بدن در اثر بروز سکته مغزی از کار بیفتد، معمولا گفتار فرد نیز با مشکل روبرو می شود و در نهایت دچار فلج عضلانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: روزانه چند ایرانی سکته مغزی می‌کنند؟ + تعداد بیمارستان‌های نجات بخش بیماران سکته مغزی

زمان برگشت عضلات فلج شده دست دیرتر از پاست 

ادیب حسامی گفت: در اثر بروز سکته مغزی گفتار دچار مشکل خواهد شد و بیمار باید با گفتار درمانی تکلم خود را اصلاح کنند؛ فیزیوتراپی به موقع بر روی بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند، ضروری است، با فیزیوتراپی این افراد می‌توانند به زندگی عادی خود برگردند که در این میان در بیشتر موارد عضلات دست به دلیل اینکه فضای بیشتری از مغز را اشغال کرده‌اند دیرتر از پا فعال می شوند، بعد از انجام فیزیوتراپی و بستن آتل پا و دست، بیماران می توانند به زندگی عادی خود به تنهایی  یا با کمک عصا ادامه دهند.

 انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۴۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)

عصر ایران - دونگ کوای یک گیاه سنتی چینی است که از آن برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه می تواند در درمان اختلالات قاعدگی و مشکلات زنان مفید باشد اما در ترکیب با یک سری داروهای خاص خطرناک است و باید احتیاطات مصرف در خصوص آن در نظر گرفته شود.

با استناد به مطالعه ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دونگ کوای (Angelica sinensis) گیاهی چند ساله و بومی چین است که سابقه ای طولانی در طب سنتی چینی (TCM) دارد. پزشکان به دلیل کاربرد سنتی این گیاه برای حفظ سلامت زنان، گاهی اوقات از آن تحت عنوان «جینسنگ زنانه» یا «تونیک زنانه» نیز یاد می کنند.

گیاه مذکور حاوی فیتواستروژن هایی است که در واقع ترکیبات گیاهی با قابلیت تقلید نسبی اثرات استروژن در بدن به شمار می روند. این فعالیت استروژنی ممکن است به تنظیم عدم تعادل هورمونی در بانوان کمک کند، اما همچنان به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

فرآورده‌ های حاوی دونگ کوای معمولا شامل ریشه گیاه هستند که حاوی بالاترین غلظت ترکیبات فعال زیستی مسئول اثرات درمانی آن است. گفتنی است که این گیاه به صورت خشک شده از طریق عطاری ها قابل تهیه است.

دونگ کوای به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

متخصصین TCM مصرف دونگ کوای را برای شرایط زیر توصیه می کنند:

- اختلالات قاعدگی: بانوان از دونگ کوای برای کاهش بی نظمی های قاعدگی، از جمله دوره های دردناک، خونریزی شدید و سیکل های نامنظم استفاده می کنند.

- علائم یائسگی: برخی از بانوان از مزایای دونگ کوای برای مدیریت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی بهره می برند. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از این کاربرد وجود دارد.

- سندرم پیش از قاعدگی (PMS): این گیاه ممکن است به کاهش علائم PMS مانند حساسیت سینه ها و تغییرات خلقی کمک کند.

- باروری: برخی از افراد به صورت محلی از  دونگ کوای برای تقویت قدرت باروری استفاده می کنند.

- پشتیبانی از سیستم ایمنی: به گفته محققان دونگ کوای دارای خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.

- سلامت قلب و عروق: برخی از مطالعات قدیمی‌ نشان می‌ دهند که دونگ کوای ممکن است با بهبود گردش خون بر سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بگذارد.

- تسکین درد: مردم محلی از دونگ کوای برای تسکین درد از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند.

- ضد التهاب: دونگ کوای حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی ارزشمند است.

موارد احتیاط

افرادی که قصد مصرف دونگ کوای را دارند باید با پزشک متخصص و با داروساز خود مشورت کنند. در واقع وضعیت سلامت عمومی، داروهای مصرفی فعلی و مکمل ها در این افراد در نظر گرفته می شود.

در صورت استفاده از دونگ کوای، افراد باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنند:

- بارداری: دونگ کوای برای استفاده در دوران بارداری نامناسب است، زیرا ممکن است روی رحم تاثیر بگذارد. اگر کسی این گیاه را در 3 ماه اول بارداری مصرف کند، ممکن است به ناهنجاری های مادرزادی نیز منجر شود.

- اختلالات خونریزی دهنده: گیاه مورد نظر ممکن است روند لخته شدن خون را کند کند و خطر خونریزی و کبودی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.

- شرایط حساس به استروژن: افراد مبتلا به شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی باید از مصرف دونگ کوای اجتناب کنند. این گیاه مانند استروژن عمل می کند و ممکن است بیماری های مذکور را تشدید کند.

- شیردهی: پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا دونگ کوای در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر. بنابراین بهتر است از مصرف این گیاه در دوران شیردهی خودداری شود.

- جراحی: افراد باید دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف دونگ کوای را متوقف کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

در مجموع استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از دونگ کوای می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.

تداخلات

مصرف دونگ کوای به همراه برخی از داروها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این گیاه و داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، روند لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید دونگ کوای مصرف کنند.

علاوه بر این، مصرف دونگ کوای همراه با داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

افراد باید از مصرف دونگ کوای در کنار مکمل هایی که فرآیند لخته شدن خون را به تاخیر می اندازند و کند می کنند نیز اجتناب کنند، مانند:

- زنجبیل

- سیر

- جینکو

- پاناکس جینسنگ

عوارض جانبی

عوارض جانبی گیاه دونگ کوای ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- حساسیت به نور

- حساسیت پوست به نور که باعث تغییر رنگ، خارش یا تورم می شود

- از دست دادن اشتها

- نفخ

- اسهال

- تب

- آروغ زدن

- افزایش فشار خون

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها و حمله به رفح؛ رفع عطش خونریزی با اهداف واهی
  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • الاتحاد در کمین بهترین مربیان اروپا + عکس
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • خونریزی مغزی رنه آدلاید پس از برخورد توپ به سرش در لیگ بلژیک!